Španjolska tortilja

Španjolska tortilja

Španjolska tortilja
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Neobična i jednostavna tortilja na španjolski način.
Vrijeme pripreme: 40 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 178 kcal / 744,75 kJ

Sastojci

  • 3 žličice ekstra djevičanskog maslinovog ulje
  • 1 sitno nasjeckana glavica luka
  • 1 šalica na kockice narezanog kuhanog crvenog krumpira
  • 1/2 žličice crvene paprike
  • 6 jaja
  • 4 bjalanjka
  • 1/2 šalice nasjeckanog sira
  • 3 šalice nasjeckanog svežeg špinata
  • 1/2 žličice soli
  • 1/2 žličice papra

Nutritivne vrijednosti

Kalorije 178
Masti 9g
Kolesterol 217mg
Ugljikohidrati 10g
Šećer 0g
Proteini 13g
Vlakna 2g
Natrij 433mg
Kalij 210mg


Priprema

U tavi zagrijte 2 žličice ulja. Dodajte luk i pržite 2 do 4 minute, dodajte krumpir i papriku te kuhajte oko 2 minute.

U veliku zdjelu umutite jaja i bjelanjke. Smjesu s krumpirom lagano dodajte u zdjelu s jajima. Zatim dodajte sir, špinat, sol i papar te dobro promiješajte. U veliku tavu zagrijte 1 žličicu ulja te dodajte smjesu s jajima. Poklopite i pecite dok rubovi ne posmeđe, 4 do 5 minuta.

Kako biste smjesu okrenuli, poklopite tavu s velikim tanjurom te preokrenite smjesu na tanjur. Zatim vratite u tavu kako bi se ispekla druga strana te pecite 3 do 6 minuta. Možete poslužiti toplo ili hladno.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti