Tajlandski rezanci s gljivama

Tajlandski rezanci s gljivama

Tajlandski rezanci s gljivama
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Sama pomisao na ovakav objed budi želje za dalekim putovanjima
Vrijeme pripreme: 45 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

Sastojci:

  • 125 g spljoštenih rižinih rezanaca
  • 1 žlica biljnog ulja
  • 2 režnja češnjaka, oguljenih, sitno nasjeckanih
  • 1 jaje, lagano tučeno
  • 225 g miješanih gljiva, shiitake, šampinjoni, vrganji, poljske gljive
  • 2 žlice soka od limuna
  • 1 1/2 žlice tajlandskog ribljeg umaka
  • 1/2 žličice šećera
  • 1/2 žličice cayenne mljevene paprike
  • 2 mlada luka, očišćena, narezana na 2,5 cm dužine
  • 50 g svježih izdanaka graha
  • nasjeckani prženi kikiriki
  • svježe nasjeckani korijandar

Priprema:

1. Kuhajte rezance prema uputama na poleđini pakiranja. Ocijedite i odložite.

2. Zagrijte wok ili veću tavu. Dodajte ulje i češnjak. Pržite dok ne postane zlatne boje. Dodajte jaje i brzo promiješajte.

3. Pržite nekoliko sekundi prije dodavanja kuhanih rezanaca i gljiva. Ostružite stijenke kako bi sve promiješali s jajem i češnjakom.

4. Dodajte sok od limuna, riblji umak, šećer, cayenne papriku, mladi luk i polovicu izdanaka graha, miješajući cijelo vrijeme.

5. Pržite na visokoj temperaturi 2-3 minute dok se sve dobro ne ugrije.

6. Stavite na pladanj za posluživanje. Na vrh stavite izdanke graha. Ukrasite s nasjeckanim kikirikijem i korijandrom te odmah poslužite.

Savjet kuhara

Za aromatičnu alternativu ovom jelu dodajte šaku nasjeckanih listića bosiljka.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti