Teriyaki tofu s mladim lukom i rižom
- Objavljeno: Ponedjeljak, 19.04.2021.
Ovaj brzi recept za pripremu tofua će vas oduševiti i nahraniti gladne nepce.
Sastojci
- 150 g kuhane riže
- 50 ml umaka od soje
- 50 ml vode
- 2 žlice mirina
- ½ žličice svježe naribanog đumbira
- 1 žličica agavinog sirupa
- 350 g tofua
- 3 do 4 mlada luka
- 2 žličice suncokretovog ulja
- ½ žličice sjemenki crnog sezama
- 1 nasjeckana crvena čili papričica
Priprema teriyaki tofua s mladim lukom i rižom
1. U dublju tavu ulijte umak od soje i vodu te im dodajte mirin, đumbir i agavin sirup. Pirjajte miješajući oko 5 minuta, dok se umak zgusne. Prelijte umak u zdjelicu i pustite da se malo ohladi.
2. Izrežite tofu na kockice. Tavu u kojoj ste pripremili umak zagrijte ulje te prepržite nasjeckani mladi luk i tofu oko 4 minute sa svake strane. Kada je gotovo prelijte pripremljenim umakom.
3. Kuhanu rižu podijelite u 2 zdjelice i na to stavite tofu.
4. Posipajte sjemenkama sezama, sjeckanom čili papričicom i narezanim zelenim dijelom mladog luka.