Tikvice punjene rižom

Ovi mali brodići jedva čekaju da ih pojedete!
Vrijeme pripreme: 1 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 4 tikvice, svaka prosječno 175 g
- 1 čajna žličica suncokretovog ulja
- 1 režanj češnjaka, narezan
- 1 čajna žličica mljevene limunske trave
- Naribana korica i sok od pola limuna
- 100 g skuhane riže
- 175 g malih rajčica, prepolovljenih
- 2 velike žlice indijskog oraha, prženog
- sol
- crni papar
Priprema
Zagrijte pećnicu na 200 ° C.
Prepolovite tikvice uzdužno, a žličicom izvadite sredinu.
Blanširajte kore u kipućoj vodi na minutu, a zatim dobro procijedite.
Nasjeckajte meso tikvice na male komade i stavite ih u tavu s uljem i češnjakom. Miješajte na srednjoj vatri sve dok ne budu mekani, ali ne i zapečeni.
Umiješajte i limunsku travu, koricu i sok od limuna, rižu, rajčice i indijske orahe. Začinite sa solju i paprom.
Napravljenu smjesu stavite u kore od tikvica.
Tikvice zatim stavite u lim za pečenje i prekrijte folijom.
Pecite ih 25-30 minuta sve dok tikvice ne budu mekane.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaRižoto s tikvicama i bosiljkom30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaPunjene tikvice45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečene punjene paprike45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaRižoto s tikvicama40 min12345
-
Vegetarijanska prehranaRižoto s gljivama1 h12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaVarivo od graška s junetinom i krumpirom1:30h12345
-
SalateSalata od kelja i batata45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaPečeni batat s povrćem kao prilog40 min12345
-
Vegetarijanska prehranaBezglutenski njoki od batata1 h12345
-
Blagdanska jelaUskrsna šunka u kruhu3 h12345
-
Kruh i pecivaTalijanska uskrsna pogača2:30h12345