Tikvice punjene rižom
- Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
Ovi mali brodići jedva čekaju da ih pojedete!
Sastojci
- 4 tikvice, svaka prosječno 175 g
- 1 čajna žličica suncokretovog ulja
- 1 režanj češnjaka, narezan
- 1 čajna žličica mljevene limunske trave
- Naribana korica i sok od pola limuna
- 100 g skuhane riže
- 175 g malih rajčica, prepolovljenih
- 2 velike žlice indijskog oraha, prženog
- sol
- crni papar
Priprema
Zagrijte pećnicu na 200 ° C.
Prepolovite tikvice uzdužno, a žličicom izvadite sredinu.
Blanširajte kore u kipućoj vodi na minutu, a zatim dobro procijedite.
Nasjeckajte meso tikvice na male komade i stavite ih u tavu s uljem i češnjakom. Miješajte na srednjoj vatri sve dok ne budu mekani, ali ne i zapečeni.
Umiješajte i limunsku travu, koricu i sok od limuna, rižu, rajčice i indijske orahe. Začinite sa solju i paprom.
Napravljenu smjesu stavite u kore od tikvica.
Tikvice zatim stavite u lim za pečenje i prekrijte folijom.
Pecite ih 25-30 minuta sve dok tikvice ne budu mekane.