Tikvice punjene rižom

Ovi mali brodići jedva čekaju da ih pojedete!

Sastojci

  • 4 tikvice, svaka prosječno 175 g
  • 1 čajna žličica suncokretovog ulja
  • 1 režanj češnjaka, narezan
  • 1 čajna žličica mljevene limunske trave
  • Naribana korica i sok od pola limuna
  • 100 g skuhane riže
  • 175 g malih rajčica, prepolovljenih
  • 2 velike žlice indijskog oraha, prženog
  • sol
  • crni papar

Priprema

Zagrijte pećnicu na 200 ° C.

Prepolovite tikvice uzdužno, a žličicom izvadite sredinu.

Blanširajte kore u kipućoj vodi na minutu, a zatim dobro procijedite.

Nasjeckajte meso tikvice na male komade i stavite ih u tavu s uljem i češnjakom. Miješajte na srednjoj vatri sve dok ne budu mekani, ali ne i zapečeni.

Umiješajte i limunsku travu, koricu i sok od limuna, rižu, rajčice i indijske orahe. Začinite sa solju i paprom.

Napravljenu smjesu stavite u kore od tikvica.

Tikvice zatim stavite u lim za pečenje i prekrijte folijom.

Pecite ih 25-30 minuta sve dok tikvice ne budu mekane.


POSJETI CENTARZDRAVLJA.HR
CentarZdravlja ne pruža medicinske savjete, dijagnoze ili tretmane, molimo pročitajte uvjete korištenja.
Partnerski portali