Tikvice u tijestu: Najbolji recept za ukusne polpete (pljeskavice) od tikvica

Tikvice u tijestu: Najbolji recept za ukusne polpete (pljeskavice) od tikvica

Tikvice u tijestu: Najbolji recept za ukusne polpete (pljeskavice) od tikvica
  • Objavljeno: Četvrtak, 20.06.2024.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Možete ih poslužiti kao prilog ili zasebno jelo.
Izvor slike: Canva
Vrijeme pripreme: 30 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 1,3 kg očišćenih tikvica
  • 180 g glatkog brašna
  • 2 jaja
  • 20 g peršina
  • 80 g ulja 
  • sol, origano i začini po ukusu

Tikvice u tijestu s peršinom i origanom se mogu poslužiti kao prilog uz razne vrste mesa, uz svježi sir ili salatu. Tikvice su izuzetno bogate vitaminom C, kalijem, kalcijem, fosforom i selenom. Koristan trik je da ih možete dodati i u tijesto za kolače, jer ono tada postaje posebno sočno.

Priprema:

  1. Tikvice krupno naribajte (kao jabuke za pitu), posolite i ostavite da odstoje 15 minuta.
  2. Dobro ih ocijedite, dodajte jaje, brašno i začine te pomiješajte da se sjedini.
  3. Smjesu grabite jušnom žlicom i spuštajte u tavu s vrućim uljem. Neka pljeskavice budu debele oko 1 cm. Pržite s obje strane dok ne porumene.
  4. Kada su pržene, izvadite ih i spuštajte na deblji sloj papirnatih ubrusa i okrenite ih s obje strane, kako bi se odstranio višak ulja. Poslužite toplo.
Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti