Tikvice u tijestu: Najbolji recept za ukusne polpete (pljeskavice) od tikvica
Možete ih poslužiti kao prilog ili zasebno jelo.
Izvor slike: Canva
Vrijeme pripreme: 30 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1,3 kg očišćenih tikvica
- 180 g glatkog brašna
- 2 jaja
- 20 g peršina
- 80 g ulja
- sol, origano i začini po ukusu
Tikvice u tijestu s peršinom i origanom se mogu poslužiti kao prilog uz razne vrste mesa, uz svježi sir ili salatu. Tikvice su izuzetno bogate vitaminom C, kalijem, kalcijem, fosforom i selenom. Koristan trik je da ih možete dodati i u tijesto za kolače, jer ono tada postaje posebno sočno.
Priprema:
- Tikvice krupno naribajte (kao jabuke za pitu), posolite i ostavite da odstoje 15 minuta.
- Dobro ih ocijedite, dodajte jaje, brašno i začine te pomiješajte da se sjedini.
- Smjesu grabite jušnom žlicom i spuštajte u tavu s vrućim uljem. Neka pljeskavice budu debele oko 1 cm. Pržite s obje strane dok ne porumene.
- Kada su pržene, izvadite ih i spuštajte na deblji sloj papirnatih ubrusa i okrenite ih s obje strane, kako bi se odstranio višak ulja. Poslužite toplo.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaZapečene tikvice sa sirom i jajima1 h12345
-
Vegetarijanska prehranaPohane tikvice: savršeno začinjene i hrskave15 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZelene pljeskavice30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaPljeskavice od kukuruza i tikvica40 min12345
-
Vegetarijanska prehranaPljeskavice od češnjaka, tikvica i quinoe30 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti