Tjestenina s bundevom

Kremasta, zdrava i ukusna.
Vrijeme pripreme: 45 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1 očišćena, oguljena i nasjeckana bundeva
- 1 nasjeckana glavica luka
- 2 žlice maslinovog ulja
- sol
- papar
- 500g tjestenine
- 100g ovčjeg sira
- 1/4 šalice svježeg bosiljka
- 1/3 šalice naribanog parmezana
Priprema
Zagrijte pećnicu na 200°C.
Na lim za pečenje stavite papir za pečenje. Ravnomjerno poslažite bundevu i luk. Pospite maslinovim uljem, solju i paprom i pecite oko 30 minuta. Izvadite iz pećnice i ostavite sa strane.
Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju. Ocijedite i pomiješajte s bundevom, lukom i sirom. Dodajte bosiljak i parmezan. Ako je potrebno, dodajte malo vode u kojoj se tjestenina kuhala.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaTjestenina u umaku od bundeve30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaTjestenina s brokulom30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaLazanje od špinata2:20h12345
-
Vegetarijanska prehranaKremasti humus od bundeve15 min12345
-
Vegetarijanska prehranaDomaći maslac od bundeve1:15h12345
Popularni recepti
-
Blagdanska jelaUskrsna šunka u kruhu3 h12345
-
Kruh i pecivaTalijanska uskrsna pogača2:30h12345
-
DesertiTorta od mrkve i sira50 min12345
-
Niskomasna prehranaZobena kaša sa slaninom i sirom20 min12345
-
Niskokalorična jelaZapečeni poriluk s krumpirom45 min12345
-
JuheJuha od batata sa slaninom45 min12345