Tjestenina s cremini gljivama i kozjim sirom

Tjestenina s cremini gljivama i kozjim sirom

Tjestenina s cremini gljivama i kozjim sirom
  • Objavljeno: Srijeda, 09.01.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Cremini gljive su odličan izvor selena, bakra, triptofana, kalija, fosfora i vitamina B2 (riboflavin), B3 (niacin) i B5 (pantotenska kiselina).
Vrijeme pripreme: 40 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 225 g prepolovljenih crimini gljiva bez stabljike
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 žlica balsamico octa
  • 1 žlica nasjeckanog češnjaka
  • sol
  • papar
  • 450 g tjestenine
  • 4 šalice grubo nasjeckanog špinata
  • 170 g izmrvljenog kozjeg sira
  • 1/3 šalice nasjeckanog svježeg bosiljka

Priprema

Zagrijte pećnicu na 200°C. Gljive pospite s maslinovim uljem i balsamico octom. Dodajte češnjak i dobro izmiješajte. Začinite solju i paprom. Ravnomjerno poslažite gljive na lim za pečenje. Pecite 15 do 20 minuta.

Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju.

Tjesteninu pomiješajte s prženim gljivama, špinatom i kozjim sirom. Dodajte šalicu vode u kojoj ste kuhali tjesteninu. Miješajte dok se sir ne otopi i tjestenina postane kremasta. Začinite svježim bosiljkom, solju i paprom. Poslužite odmah.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti