Tjestenina s kremastim umakom od šampinjona

Tjestenina s kremastim umakom od šampinjona

Tjestenina s kremastim umakom od šampinjona
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ukusno jelo za 6 osoba.
Vrijeme pripreme: 40 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 340g tjestenine
  • 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1/2 šalice sitno nasjeckanog luka
  • 2 sitno nasjeckana češnja češnjaka
  • 1.5 žličice timijana
  • 3/4 žličice soli
  • 1/2 žličice papra
  • 680g nasjeckanih šampinjona
  • 3 žlice brašna
  • 1 šalica vode
  • 1/3 šalice vrhnja za kuhanje
  • 1/2 šalice parmezana

Priprema

Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Ocijedite tjesteninu, a 1.5 šalice vode u kojoj se tjestenina kuhala stavite sa strane.

Zagrije ulje u velikoj tavi. Dodajte luk, češnjak, timijan, sol i papar. Kuhajte oko 3 minute, potom dodajte šampinjone i kuhajte 7 do 10 minuta.

Pospite brašno i dobro promiješajte. Dodajte 1 šalicu vode u kojoj se kuhala tjestenina te kuhajte, neprestano miješajući, oko 1 minutu. Uklonite s vatre, umiješajte vrhnje i 1/4 šalice parmezana.

Umak umiješajte u tjesteninu. Ako je umak previše gust, dodajte malo vode u kojoj se tjestenina kuhala kako biste postigli željenu gustoću. Stavite na tanjur, pospite preostalim parmezanom i poslužite.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti