Tjestenina s limunom i porilukom
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 225g tjestenine
- 2 limuna
- 1 nasjeckani poriluk
- 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1/2 šalice peršina
- 1/4 žličice soli
- 2 sitno nasjeckana češnja češnjaka
- 1/8 žličice papra
- 3/4 šalice parmezana
- 1/4 šalice vlasca
Nutritivne vrijednosti
Kalorije 315
Masti 9g
Kolesterol 13mg
Ugljikohidrati 48g
Proteini 15g
Vlakna 8g
Natrij 388mg
Kalij 250mg
Priprema
Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Ocijedite tjesteninu, a 1.5 šalicu vode u kojoj se tjestenina kuhala ostavite sa strane.
U međuvremenu iscijedite 1/4 šalice soka od limuna i naribajte koricu jednog limuna. Zagrijte ulje u tavu, dodajte poriluk, 1/4 šalice peršina, limunovu koricu, češnjak, sol i papar. Kuhajte oko 6 minuta.
Dodajte tjesteninu, 1 šalicu vode u kojoj se kuhala tjestenina, limunov sok i preostali dio peršina. Kuhajte dok sva tekućina ne ispari, oko 2 minute. Dodajte preostalu 1/2 šalice vode u kojoj se kuhala tjestenina. Uklonite s vatre. Dodajte 1/2 šalice parmezana i 2 žlice vlasca. Stavite na tanjure, pospite preostalim parmezanom i vlascem te poslužite.
Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaTjestenina s brokulom30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaLazanje od špinata2:20h12345
-
Vegetarijanska prehrana
-
Vegetarijanska prehranaUkusna tjestenina s brokulom i češnjakom35 min12345
-
Vegetarijanska prehranaKremasta tjestenina s kozicama20 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345