Tjestenina s limunom i porilukom

- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 225g tjestenine
- 2 limuna
- 1 nasjeckani poriluk
- 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1/2 šalice peršina
- 1/4 žličice soli
- 2 sitno nasjeckana češnja češnjaka
- 1/8 žličice papra
- 3/4 šalice parmezana
- 1/4 šalice vlasca
Nutritivne vrijednosti
Kalorije 315
Masti 9g
Kolesterol 13mg
Ugljikohidrati 48g
Proteini 15g
Vlakna 8g
Natrij 388mg
Kalij 250mg
Priprema
Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Ocijedite tjesteninu, a 1.5 šalicu vode u kojoj se tjestenina kuhala ostavite sa strane.
U međuvremenu iscijedite 1/4 šalice soka od limuna i naribajte koricu jednog limuna. Zagrijte ulje u tavu, dodajte poriluk, 1/4 šalice peršina, limunovu koricu, češnjak, sol i papar. Kuhajte oko 6 minuta.
Dodajte tjesteninu, 1 šalicu vode u kojoj se kuhala tjestenina, limunov sok i preostali dio peršina. Kuhajte dok sva tekućina ne ispari, oko 2 minute. Dodajte preostalu 1/2 šalice vode u kojoj se kuhala tjestenina. Uklonite s vatre. Dodajte 1/2 šalice parmezana i 2 žlice vlasca. Stavite na tanjure, pospite preostalim parmezanom i vlascem te poslužite.

Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaTjestenina s brokulom30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaLazanje od špinata2:20h12345
-
Vegetarijanska prehrana
-
Vegetarijanska prehranaUkusna tjestenina s brokulom i češnjakom35 min12345
-
Vegetarijanska prehranaKremasta tjestenina s kozicama20 min12345
Popularni recepti
-
Jela za dijabetičareNamaz od cikle i feta sira1:20h12345
-
PriloziGratinirani krumpir s keljom1:15h12345
-
Jela od mesaZapečene tortilje s piletinom45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni batat s umakom od grčkog jogurta45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni karfiol45 min12345
-
JuheKremasta juha od šampinjona30 min12345