Tjestenina s maslinama i tunom
Obogaćena bijelim vinom.
Vrijeme pripreme: 30 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 300g tjestenine
- 3 žlice maslinovog ulja
- 2 žličice mljevenog češnjaka
- 2 žlice soka od limuna
- 3/4 šalice bijelog vina
- 2 žlice maslaca
- 1 šalica nasjeckanih maslina
- 250g tune u biljnom ulju
- 2 žlice nasjeckanog peršina
- 3 žlice parmezana
- sol
- papar
Priprema
Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju. Ocijedite i ostavite sa strane. Zagrijte ulje u tavi, dodajte luk i dinstajte ga oko 3 minute. Zatim dodajte češnjak i dinstajte ga oko 30 sekundi. Dodajte sok od limuna, tunu i vino i pirjajte oko 10 minuta. Dodajte maslac, parmezan, peršin i masline. Posolite i popaprite po želji, kuhajte oko 5 minuta i poslužite. Za više recepata s tunom kliknite ovdje.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaSalata od tjestenine, tune i krastavaca20 min12345
-
Vegetarijanska prehranaBurger od tune i kukuruza15 min12345
-
Vegetarijanska prehranaMediteranska salata od tune10 min12345
-
Vegetarijanska prehranaTortilja s grožđicama i tunom15 min12345
-
Vegetarijanska prehranaTjestenina s tunom45 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345