Njoki s jesenskim umakom

Njoki s jesenskim umakom

Njoki s jesenskim umakom
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 20.09.2021.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ukusni njoki sa jednostavnim umakom od sezonskog povrća idealan su izbor za hladne jesenske dane!
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 45 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 300 g njoka
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 nasjeckana glavica luka
  • 2 šalice povrtnog temeljca
  • 50 g nasjekcanih šampinjona
  • 100 g nasjeckane bundeve
  • 1/4 šalice peršina
  • 1/2 šalice oraha za posip
  • prstohvat soli
  • prstohva papra

Priprema

  1. Njoke skuhajte prema uputama na pakiranju ili napravite domaće. Kad se skuhaju, ocijedite ih i ostavite sa strane.
  2. Zagrijte ulje u tavi i dinstajte luk dok ne omekša. Dodajte narezanu bundevu i šampinjone i dinstajte 10-ak minuta.
  3. Dodajte temeljac, poklopite i pustite da se kuha 10 minuta. Dodajte peršin i sol i papar po želji.
  4. Pomiješajte njoke i umak, rasporedite na tanjure, pospite orasima i poslužite.
Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti