Tjestenina s rajčicom i mozarellom
Tjestenina u zanimljivom umaku.
Vrijeme pripreme: 30 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 2 žlice nasjeckanog luka
- 1 žličica nasjeckanog češnjaka
- 1 konzerva pelata
- 2 žličice šećera
- 1/2 žličice soli
- 1/8 žličice papra
- 1/2 šalice vode
- 1/2 kocke pileće juhe
- 1 šalica vrhnja za kuhanje
- 1/2 šalice naribanog mozzarella sira
- 200 g tjestenine
Priprema
Tjesteninu skuhajte al dente prema uputama na pakiranju. Ocijedite i dodajte 1 žličicu maslinovog ulja.
Zagrijte tavu i popecite luk i češnjak dok ne omekšaju. Dodajte pelate i vodu. Umiješajte šećer, sol, papar i kocku pileće juhe. Dodajte vodu i kuhajte 20 minuta.
Dodajte u vrhnje i kuhajte još jednu minutu. Umiješajte tjesteninu i dodajte sir. Kuhajte još 2 minute.
Prije posluživanja umiješajte mozzarellu.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaTjestenina s tri vrste sira30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaTjestenina s brokulom30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaBruschetti s gorgonzolom i pečenim grožđem25 min12345
-
Vegetarijanska prehrana
-
Vegetarijanska prehranaSlani muffini s feta sirom40 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345