Tjestenina s rajčicom i mozarellom

Tjestenina s rajčicom i mozarellom

Tjestenina s rajčicom i mozarellom
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Tjestenina u zanimljivom umaku.
Vrijeme pripreme: 30 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 2 žlice nasjeckanog luka
  • 1 žličica nasjeckanog češnjaka
  • 1 konzerva pelata
  • 2 žličice šećera
  • 1/2 žličice soli
  • 1/8 žličice papra
  • 1/2 šalice vode
  • 1/2 kocke pileće juhe
  • 1 šalica vrhnja za kuhanje
  • 1/2 šalice naribanog mozzarella sira
  • 200 g tjestenine

Priprema

Tjesteninu skuhajte al dente prema uputama na pakiranju. Ocijedite i dodajte 1 žličicu maslinovog ulja.

Zagrijte tavu i popecite luk i češnjak dok ne omekšaju. Dodajte pelate i vodu. Umiješajte šećer, sol, papar i kocku pileće juhe. Dodajte vodu i kuhajte 20 minuta.

Dodajte u vrhnje i kuhajte još jednu minutu. Umiješajte tjesteninu i dodajte sir. Kuhajte još 2 minute.

Prije posluživanja umiješajte mozzarellu.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti