Tjestenina u umaku od oraha
- Objavljeno: Ponedjeljak, 05.10.2020.
Gustoća i bogatstvo okusa ovog umaka zasigurno će vas iznenaditi i oduševiti.
Sastojci
- 200 g oraha
- 2 dl mlijeka
- 2 kriške kruha, bez kore
- 1 režanj češnjaka
- 1 žlica parmezana
- 3 dl maslinovog ulja
- 1 žlica mažurana
- prstohvat soli
Priprema tjestenine u umaku od oraha
- Tjesteninu skuhajte prema uputama. Sačuvajte jednu šalicu vode u kojoj se tjestenina kuhala.
- Kruh namočite u posudu s mlijekom. Kad bude potpuno mokar, iscijedite mlijeko i zgnječite kruh rukama.
- U blenderu usitnite orahe pa ih stavite u posudu s kruhom. Dodajte češnjak, mažuran, parmezan i sol. Miješajte u blenderu ili ručnim mikserom dok se orasi ne raspadnu i postanu glatki.
- U smjesu dodajte maslinovo ulje i malo vode od tjestenine pa miješajte dok ne dobijete glatki, kremasti umak. Dodajte onoliko vode koliko želite da bude gust umak.
- Kada je umak gotov prelijte ga preko tjestenine i poslužite.