Tjestenina u umaku od oraha

Gustoća i bogatstvo okusa ovog umaka zasigurno će vas iznenaditi i oduševiti.

Sastojci

  • 200 g oraha
  • 2 dl mlijeka
  • 2 kriške kruha, bez kore
  • 1 režanj češnjaka
  • 1 žlica parmezana
  • 3 dl maslinovog ulja
  • 1 žlica mažurana
  • prstohvat soli

Priprema tjestenine u umaku od oraha

  1. Tjesteninu skuhajte prema uputama. Sačuvajte jednu šalicu vode u kojoj se tjestenina kuhala.
  2. Kruh namočite u posudu s mlijekom. Kad bude potpuno mokar, iscijedite mlijeko i zgnječite kruh rukama.
  3. U blenderu usitnite orahe pa ih stavite u posudu s kruhom. Dodajte češnjak, mažuran, parmezan i sol. Miješajte u blenderu ili ručnim mikserom dok se orasi ne raspadnu i postanu glatki.
  4. U smjesu dodajte maslinovo ulje i malo vode od tjestenine pa miješajte dok ne dobijete glatki, kremasti umak. Dodajte onoliko vode koliko želite da bude gust umak.
  5. Kada je umak gotov prelijte ga preko tjestenine i poslužite.

POSJETI CENTARZDRAVLJA.HR
CentarZdravlja ne pruža medicinske savjete, dijagnoze ili tretmane, molimo pročitajte uvjete korištenja.
Partnerski portali