Tjestenina u umaku od povrća i mozzarella sira

Tjestenina u umaku od povrća i mozzarella sira

Tjestenina u umaku od povrća i mozzarella sira
  • Objavljeno: Utorak, 28.08.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Obrok koji će oduševiti vaše nepce.
Vrijeme pripreme: 30 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 450g tjestenine
  • 1 sitno nasjeckana glavica luka
  • 4 sitno nasjeckana češnja češnjaka
  • 1/2 šalice vode
  • 6 šalica nasjeckane blitve
  • 400g bijelog graha
  • 400g pasirane rajčice
  • 1/4 žličice papra
  • 1/2 šalice nasjeckanog mozzarella sira
  • 1/4 šalice parmezana

Priprema

Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Ocijedite i ostavite sa strane.

Zagrijte ulje u tavu, dodajte luk te dinstajte oko 2 minute. Zatim dodajte vodu i češnjak, pokrijte i kuhajte dok luk ne postane mekan, 4 do 6 minuta.

Dodajte blitvu, kuhajte 1 do 2 minute, zatim dodajte rajčicu, papar i grah, kojeg prethodno isperite i procijedite. Kuhajte dok ne proključa. Dodajte tjesteninu, mozzarella sir i parmezan. Pokrijte i kuhajte dok se sir ne otopi, oko 3 minute.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti