Tjestenina u umaku od škampa

Tjestenina u umaku od škampa

Tjestenina u umaku od škampa
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Lagano, ukusno i zanimljivo jelo.
Vrijeme pripreme: 1:30h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 1 glavica grubo nasjeckanog luka
  • 1 grubo nasjeckana velika mrkva
  • 1 grubo nasjeckani celer
  • 45 ml maslinova ulja + 30 ml za prženje kozica
  • 3 nasjeckana češnja češnjaka
  • 12 velikih škampa
  • 100 ml vrhnja
  • sol
  • nasjeckan peršin za ukras
  • 300 g tjestenine po izboru

Priprema

U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje i dodajte luk, mrkvu i celer. Pržite dok luk ne postane proziran, oko 5 minuta, zatim dodajte češnjak. Začinite sa soli.

Ogulite i očistite škampe. Nasjeckajte meso na velike komade.

Povrću dodajte 750 ml vode i ostavite da se pirja oko 50 minuta do 1 sat. Dodajte vrhnje i nastavite pirjati dok se umak ne zgusne. Začinite koliko je potrebno.

Zagrijte 30 ml ulja u drugoj tavi i pržite škampe oko 3 minute. Dodajte škampe u umak.

Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju. Kada je gotova, umiješajte ju u umak.

Prije posluživanja, tjesteninu pospite peršinom.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti