Tjestenina u umaku od škampa
Lagano, ukusno i zanimljivo jelo.
Vrijeme pripreme: 1:30h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1 glavica grubo nasjeckanog luka
- 1 grubo nasjeckana velika mrkva
- 1 grubo nasjeckani celer
- 45 ml maslinova ulja + 30 ml za prženje kozica
- 3 nasjeckana češnja češnjaka
- 12 velikih škampa
- 100 ml vrhnja
- sol
- nasjeckan peršin za ukras
- 300 g tjestenine po izboru
Priprema
U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje i dodajte luk, mrkvu i celer. Pržite dok luk ne postane proziran, oko 5 minuta, zatim dodajte češnjak. Začinite sa soli.
Ogulite i očistite škampe. Nasjeckajte meso na velike komade.
Povrću dodajte 750 ml vode i ostavite da se pirja oko 50 minuta do 1 sat. Dodajte vrhnje i nastavite pirjati dok se umak ne zgusne. Začinite koliko je potrebno.
Zagrijte 30 ml ulja u drugoj tavi i pržite škampe oko 3 minute. Dodajte škampe u umak.
Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju. Kada je gotova, umiješajte ju u umak.
Prije posluživanja, tjesteninu pospite peršinom.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaTjestenina s brokulom30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaRižoto od škampa, komorača i rikole50 min12345
-
Vegetarijanska prehranaLazanje od špinata2:20h12345
-
Vegetarijanska prehranaPečena bundeva s gljivama i škampima1 h12345
-
Vegetarijanska prehrana
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345