Tortilje punjene šampinjonima i đumbirom
- Objavljeno: Srijeda, 03.11.2021.
Đumbir će ovoj kombinaciji dati posebnu notu pikantnosti!
Sastojci
- 1 nasjeckana glavica luka
- 75 g nasjeckanih šampinjona
- 1 lovorov list
- 3 nasjeckana režnja češnjaka
- 2 žličice naribanoga đumbira
- 2 nasjeckane rajčice
- 1 žličica bosiljka
- 1/2 žličice soli
- 1/4 žličice papra
- 1/4 naribane glavice kupusa
- 4 tortilje
- 2 žlice maslinovog ulja
Priprema tortilja punjenih šampinjonima i đumbirom
- U tavi zagrijte ulje, dodajte luk i dinstajte 2 do 3 minute.
- Kada luk omekša dodajte đumbir, češnjak, lovorov list, rajčice, sol, papar i bosiljak. Pirjajte na srednjoj vatri 10 minuta uz miješanje.
- Zatim dodajte gljive i pirjajte još 15 minuta.
- Za to vrijeme u suhoj tavi prepecite tortilje.
- Tortilje napunite pripremljenim gljivama, dodajte svježi kupus, zarolajte i poslužite.
Iako se smatra jednom od najzdravijih namirnica na svijetu, postoje osobe koje trebaju izbjegavati đumbir!