Tortilje sa špinatom, gljivama i maslinovim uljem
Brz i lagan topli obrok!
Vrijeme pripreme: 30 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 500g nasjeckanog špinata
- 400g nasjeckanih šampinjona
- 1/4 šalice nasjeckanih maslina
- 4 do 5 nasjeckanih jalapeno paprika
- 4 žlice maslaca
- 1/4 šalice nasjeckane mozzarelle
- 2 žlice senfa
- sol
- papar
- 6 tortilja
- ulje
Priprema
U većoj tavi rastopite 2 žlice maslaca. Dodajte špinat i dinstajte oko 10 minuta. Dodajte sol i papar, dobro promiješajte, izvadite iz tave i pustite da stoji sa strane.
U istoj tavi rastopite preostale 2 žlice maslaca i dodajte gljive. Pržite dok lagano ne porumene i sva tekućina ne ispari. Dodajte sol i papar, dobro promiješajte i uklonite s vatre.
U drugu tavu stavite samo kap ulja i kada zagrije stavite tortilju. Dodajte pola pripremljenog špinata i ravnomjerno raspodijelite.
Dodajte preostale sastojke, posolite i popaprite te pokrijte s drugom tortiljom i lagano pritisnite. Pecite s obje strane dok tortilja ne poprimi zlatno smeđu boju. Ponovite postupak s ostatkom namirnica.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaTortilja od špinata i batata1 h12345
-
Vegetarijanska prehranaŠampinjoni punjeni mozzarellom i špinatom45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaOmlet sa šampinjonima10 min12345
-
Vegetarijanska prehranaOmlet s mladim špinatom15 min12345
-
Vegetarijanska prehranaSloženac od ostataka povrća35 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345