Tost s kremom od avokada, sira i bosiljka

Tost s kremom od avokada, sira i bosiljka

Tost s kremom od avokada, sira i bosiljka
  • Objavljeno: Četvrtak, 26.04.2018.
  • Broj pregleda: 564
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sastojci

Doista, ovo je više od običnog tosta, idealan spoj kremastog avokada sa sirom i bosiljkom prikladno je, lagano i jednostavno jelo za nadolazeće ljeto!
Vrijeme pripreme: 30 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema

  1. U blenderu izmiješajte sir, avokado, med, limun i sol dok ne dobijete kremastu smjesu. Po potrebi dodajte još limuna/limete, soli ili meda. U hermetički zatvorenoj posudi spremite u hladnjak na minimalno pola sata.
  2. Operite blender i stavite bosiljak, vlasac, češnjak, ocat, maslinovo ulje, kim, origano i sol te miješajte dok ne bude skoro glatko, odnosno dok ne dobijete smjesu s pokojim većim komadom bilja. Probajte i po želji dodajte ocat, ulje ili sol. U hermetički zatvorenoj posudi spremite u hladnjak na minimalno pola sata.
  3. Tostirajte kruh i dodajte najprije smjesu od avokada, a na to stavite smjesu od bosiljka i lagano razmažite. Isto tako, ako želite, između dviju smjesa možete staviti narezane komade avokada, mozzarelle, meda ili pistacija.

Ako izbjegavate kruh, smjese možete poslužiti u polovini avokada kojem se maknuli košticu, a ako vam ostane umaka od avokada, slobodno ga koristite kao umak za tjesteninu.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti