Tzatziki umak

Zdravo i osvježavajuće.
Vrijeme pripreme: 1:40h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 2 šalice jogurta
- 2 krastavca
- sol
- 1 češanj češnjaka
- 1/4 šalice nasjeckane metvice
- 3 žlice soka od limuna
- 1/4 žličice papra
Priprema
U malo cjedilo stavite jogurt. Cjedilo stavite u veću zdjelu i ostavite da 90 minuta stoji u hladnjaku.
U međuvremenu naribajte krastavce. Stavite ih u drugo cjedilo i ispod cjedila stavite zdjelu. Posolite s 1 žličicom soli i dobro promiješajte. Vratite u hladnjak i pustite da stoji najmanje 30 minuta.
Zdrobite češnjak pomoću noža. Očistite ga i nasjeckajte. Posolite ga s 1/2 žličice soli. Dobro promiješajte i usitnite tako da češnjak postane kremast.
U zdjeli pomiješajte češnjak i limunov sok. Dodajte jogurt, krastavac, metvicu i papar. Dobro promiješajte i po želji dodatno začinite. Poslužite ohlađeno.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaKroketi od batata40 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni batat s umakom od grčkog jogurta45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni karfiol45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaRižoto s gljivama1 h12345
-
Vegetarijanska prehranaTjestenina s brokulom30 min12345
Popularni recepti
-
JuheJuha od batata sa slaninom45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaKroketi od batata40 min12345
-
Jela za dijabetičareNamaz od cikle i feta sira1:20h12345
-
PriloziGratinirani krumpir s keljom1:15h12345
-
Jela od mesaZapečene tortilje s piletinom45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni batat s umakom od grčkog jogurta45 min12345