Tzatziki umak

Tzatziki umak

Tzatziki umak
  • Objavljeno: Utorak, 23.04.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Zdravo i osvježavajuće.
Vrijeme pripreme: 1:40h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 2 šalice jogurta
  • 2 krastavca
  • sol
  • 1 češanj češnjaka
  • 1/4 šalice nasjeckane metvice
  • 3 žlice soka od limuna
  • 1/4 žličice papra

Priprema

U malo cjedilo stavite jogurt. Cjedilo stavite u veću zdjelu i ostavite da 90 minuta stoji u hladnjaku.

U međuvremenu naribajte krastavce. Stavite ih u drugo cjedilo i ispod cjedila stavite zdjelu. Posolite s 1 žličicom soli i dobro promiješajte. Vratite u hladnjak i pustite da stoji najmanje 30 minuta.

Zdrobite češnjak pomoću noža. Očistite ga i nasjeckajte. Posolite ga s 1/2 žličice soli. Dobro promiješajte i usitnite tako da češnjak postane kremast.

U zdjeli pomiješajte češnjak i limunov sok. Dodajte jogurt, krastavac, metvicu i papar. Dobro promiješajte i po želji dodatno začinite. Poslužite ohlađeno.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti