Ukusna focaccia s rajčicom i maslinama

Ukusna focaccia s rajčicom i maslinama

Ukusna focaccia s rajčicom i maslinama
  • Objavljeno: Četvrtak, 14.02.2019.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ako ste se ranije bojali sami napraviti focacciu ovaj recept će vam pokazati da nije toliko komplicirano.
Izvor slike: Pexels
Vrijeme pripreme: 45 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

Za tijesto:

 

  • 312 g brašna
  • Žličica suhog kvasca
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • Čaša vode sobne temperature
  • Žličica soli

 

Za nadjev:

 

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • Crvene i žute cherry rajčice narezane na polovice
  • Jedna obična rajčica narezana na kriške
  • Crne masline bez koštica
  • Ružmarin
  • Sol i papar

Priprema:

  1. Mikserom pomiješajte brašno, kvasac i sol
  2. Dodajte maslinovo ulje i vodu
  3. Miksajte na srednjoj brzini dok tijesto ne postane elastično i meko, 6-7 minuta
  4. Tijesto premjestite u nauljenu posudu, prekrijte plastičnom folijom i vlažnom kuhinjskom krpom. Pričekajte da se tijesto digne i za to vrijeme zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva.
  5. Premjestite tijesto u pleh pokriven papirom za pečenje.
  6. Tijesto obilno namažite maslinovim uljem i po njemu posložite cherry rajčice, ploške obične rajčice i masline, te ih nježno utisnite u tijesto.
  7. Posipajte ružmarinom, solju i paprom.
  8. Pecite 15 do 20 minuta, odnosno dok tijesto ne postane rumeno.
  9. Kad je gotovo izrežite na pravilne komade i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti