Umak od bijelog graha
- Objavljeno: Srijeda, 24.03.2021.
Ako ste ljubitelj umaka kao što je humus, onda će vas ovaj umak od graha sigurno oduševiti!
Sastojci
- 1 konzerva bijelog graha (cca 400 g)
- 2 žlice maslinovog ulja
- sok od ½ limuna
- ribana korica od ½ limuna
- 1 režanj češnjaka
- pola žličice soli
- prstohvat papra
- voda (po potrebi)
Priprema umaka od bijelog graha
1. Ocijedite grah i isperite pod mlazom vode. Nekoliko komada graha možete ostaviti za ukrašavanje.
2. U posudu od električne sjeckalice stavite grah, maslinovo ulje, sok i koricu od limuna, protisnuti češnjak, sol i papar. Uključite sjeckalicu najprije na sporiju brzinu, a zatim ju postepeno povećavajte dok ne dobijete glatku smjesu.
3. Ako želite rjeđi umak, u sjeckalicu dodajte nekoliko žlica vode (jednu po jednu) dok ne postignete željenu gustoću.
4. Premjestite umak u zdjelu i na vrh stavite nekoliko komada graha (po želji).
5. Ohladite prije posluživanja.