Umak od pečenog patlidžana s lepinjama

Umak od pečenog patlidžana s lepinjama

Umak od pečenog patlidžana s lepinjama
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Odličan umak za 4 osobe
Vrijeme pripreme: 45 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 4 lepinje
  • 2 velika patlidžana
  • 1 režanj češnjaka, oguljen
  • 1/4 žličice ulja od sezama
  • 1 žlica limunova soka
  • 1/2 žličice smrvljenog kumina
  • sol i svježe mljeveni crni papar
  • 2 žlice svježe nasjeckanog peršina svježi listovi salate za serviranje

Priprema

1. Zagrijte pećnicu na 180° C. Na dasci za rezanje izrežite pitta kruh na trake. Postavite kruh u jednom sloju na široki pladanj za pečenje.

2. Pecite ih u zagrijanoj pećnici 15 minuta dok ne postanu hrskavi i zlatne boje. Pustite da se ohlade.

3. Patlidžane operite i posušite papirnatim ubrusom. Stavite ih u pladanj za pečenje, nauljite i pecite u pećnici na 200°C oko 15 minuta (dok ne omekšaju i kora im se smežura).

4. Maknite s vatre i ostavite ohladiti.

5. Kad su patlidžani dovoljno ohlađeni, razrežite ih na pola, izvadite mesnati dio i stavite u sjeckalicu.

6. Istisnite češnjak i dodajte ga patlidžanima.

7. Nasjeckajte patlidžane i češnjak na sitno, dodajte ulje od sezama, sok od limuna i kumin pa ponovo promiješajte.

8. Začinite po ukusu sa solju i paprom, umiješajte peršin i poslužite na listovima zelene salate s trakama.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti