Veganska carbonara
- Objavljeno: Utorak, 25.08.2020.
Čak i ako niste vegan morate isprobati recept za malo drugačiju verziju popularne carbonare.
Sastojci
- 350 g tjestenine
- 2 žličice maslinovog ulja
- 1 manji sjeckani luk
- 1 žličica kurkume
- 200 ml biljnog vrhnja za kuhanje (sojinog ili po želji)
- 100 g dimljenog tofua narezanog na kockice
- sol
- papar
Priprema veganske carbonare
1. U posoljenu kipuću vodu stavite tjesteninu i kuhajte dok ne postane al dente. Kada je gotovo, odvojite sa strane jednu šalicu vode u kojoj se tjestenina kuhala.
2. U manjoj posudi pomiješajte vrhnje za kuhanje i kurkumu.
3. U tavi zagrijte maslinovo ulje i dodajte luk. Pirjajte 3 minute, odnosno dok ne dobije zlatnu boju.
4. Zatim dodajte kockice tofua i pirjajte 2-3 minute.
5. Svemu dodajte tjesteninu, prelijte pripremljenim vrhnjem za kuhanje te dodajte sol i papar po ukusu. Dobro promiješajte. Ako je umak previše gust dodajte malo vode u kojoj se kuhala tjestenina.
6. Poslužite toplo.