Veganska musaka

Veganska musaka

Veganska musaka
  • Objavljeno: Petak, 10.04.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Umjesto krumpira u ovom receptu se koriste patlidžani, a priprema je iznimno jednostavna i brza.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 250 g crvenog graha iz konzerve
  • 1 patlidžan
  • 1 nasjeckana glavica luka
  • 2 nasjeckana češnja češnjaka
  • 1 nasjeckana crvena paprika
  • 1 nasjeckana zelena paprika
  • 2 rajčice
  • 1/4 šalice vode
  • 1/4 šalice maslinovog ulja
  • 1/4 žličice timijana
  • 50 dag ribanog veganskog sira

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 200°C. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje.
  2. Narežite patlidžan na kriške srednje debljine. Premažite ih maslinovim uljem i poslažite na lim za pečenje. Pecite u pećnici oko 25 minuta.
  3. Zagrijte ulje u tavi. Dodajte luk i dinstajte oko 1 minutu. Dodajte preostale sastojke, dobro promiješajte i dinstajte oko 5 minuta.
  4. Namastite vatrostalnu posudu i u nju poslažite patlidžan. Preko patlidžana ravnomjerno poslažite smjesu s povrćem. Stavite još jedan sloj patlidžana i tako slažite dok god imate sastojke. Na kraju ravnomjerno rasporedite naribani veganski sir preko svega.
  5. Pecite u pećnici oko 10 minuta.
Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti