Veganski tart s prahom od Reishi gljiva i čokoladom
Reishi prah savršeno se spaja s bogatim okusom tamne čokolade.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 30 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
Za koru:
- 100 gr mljevenih badema
- 70 gr brašna
- 2 žlice kakao praha
- prstohvat soli
- 60 ml kokosovog ulja (otopljenog)
- 60 ml javorovog sirupa
- 1 žlica vode
Za punjenje:
- 200 gr tamne čokolade
- 300 ml punomasnog kokosovog mlijeka
- 2 žlice Reishi gljive u prahu
- 1-2 žlice javorovog sirupa
Priprema veganskog tarta s prahom od reishi gljiva i čokoladom
Priprema kore:
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
- U velikoj posudi pomiješajte mljevene bademe, brašno, kakao i sol.
- Dodajte kokosovo ulje i javorov sirup te dobro promiješajte dok se sastojci ne spoje. Dodajte žlicu vode ako je potrebno.
- Smjesu nastavite mijesiti rukama dok ne dobijete glatko tijesto.
- Tijesto podijelite na 6 jednakih loptica i premjestite u male kalupe za tart. *
- Svaku lopticu od tijesta pritisnite u sredini, a krajeve podignite kako biste formirali u oblik košarice. Zatim svaku košaricu na nekoliko mjesta izbodite vrhom vilice ili čačkalice.
- Pecite košarice oko 12 minuta, a zatim ih izvadite i ostavite da se hlade na sobnoj temperaturi oko 20 minuta prije no što košarice izvadite iz kalupa.
Priprema punjenja:
- Za to vrijeme pripremite punjenje tako što ćete u manjem loncu na laganoj vatri zagrijati kokosovo mlijeko i Reishi prah dok ne zavrije.
- Čokoladu razlomite i stavite u dublju zdjelu te prelijte prokuhanom smjesom kokosovog mlijeka i reishi praha. Umiješajte javorov sirup.
- Kada ste košarice izvadili iz kalupa napunite ih pripremljenom kremom i stavite u frižider da se hladi oko 2 sata.
- Prije posluživanja po želji ukrasite voćem.
*Tijesto podijelite na onoliko dijelova koliko malih kalupa imate. U slučaju da imate jedan veliki kalup, tada napravite jedan veliki tart.
Izvor:
nirvanacakery.com
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345