Vegansko jelo na mediteranski način

Vegansko jelo na mediteranski način

Vegansko jelo na mediteranski način
  • Objavljeno: Utorak, 05.06.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Lagana leća na mediteranski način idealan je prilog uz bilo koju vrstu mesa ili ribe, a može se poslužiti i kao samostalno jelo za vegane!
Izvor slike: Depositphotos
Vrijeme pripreme: 20 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 200 g zelene leće
  • 2 češnja češnjaka, sitno nasjeckanog
  • 1 dl limunovog soka
  • 2 dl maslinovog ulja
  • 2 žlice peršina
  • prstohvat soli

Priprema

  1. U vrućoj vodi skuhajte leću. Kad voda dođe do vrenja, ostavite još 3-4 minuta da kuha pa maknite s plina i procijedite.
  2. Lonac napunite čistom vodom pa ponovno vratite leću i kuhajte dok ne omekša. Kad se skuha, procijedite i stavite u posudu. Ako koristite leću iz konzerve preskočite ove korake jer je ona već prethodno skuhana.
  3. U posudi izmiješajte češnjak, limun, ulje, peršin i sol i dodajte leću. Sve dobro izmiješajte. Možete poslužiti toplo ili hladno, kao prilog ili kao samostalno jelo.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti