Vege burger (Crohn friendly) by Petra Terner

Odreći se hamburgera kod Crohnove bolesti nije lako, ali kada osmisliš verziju koja je još bolja od one originalne, sreći nema kraja. Ako niste ljubitelj povrća, možete dodati komad pilećih prsa pripremljenih na žaru.

Sastojci

  • 2 žlice sojinih ljuskica
  • 1 jaje
  • krušne mrvice
  • šaka naribanih tikvica
  • odstajalo pecivo za burger
  • 12 kolutova tikvica sa žara
  • maslinovo ulje
  • sol
  • nekoliko listova salate
  • 4 šnite rajčice
  • bio umak od rajčice

Priprema Crohn friendly vege burgera by Petra Terner

1. Sojine ljuskice stavite kuhati u posoljenu vodu. Kada voda zavrije i ljuskice se dignu na površinu znači da su gotove te ih ocijedite i istisnite višak vode iz njih.

2. Kuhane ljuskice stavite u posudu, dodajte jaje, sol, ribanu tikvicu i krušne mrvice. Promiješajte kako bi se smjesa povezala. Smjesa bi trebala biti kompaktna tako da od nje možete oblikovati pogačice. Ostavite pogačice sa strane.

3. Na gril tavu stavite malo maslinovog ulja i prepecite peciva kako bi bila hrskava te maknite sa strane.

4. Zatim na tavu stavite kolutove tikvice i pogačice od pripremljene smjese te pecite dok ne dobiju smeđe zlatnu boju.

5. Na peciva stavite malo umaka od rajčice i salatu. Na to stavite pečene tikvice, a na njih pogačice od soje. Na vrh stavite rajčicu, prelijte umakom od rajčica, poklopite pecivom i vaš burger je spreman.


POSJETI CENTARZDRAVLJA.HR
CentarZdravlja ne pruža medicinske savjete, dijagnoze ili tretmane, molimo pročitajte uvjete korištenja.
Partnerski portali