Punjeni šampinjoni
- Objavljeno: Srijeda, 01.07.2020.
Ukusne punjene gljive jednostavan su i brz obrok s niskim udjelom ugljikohidrata, a mogu biti odličan prilog mesu ili vegetarijanski obrok!
Sastojci
- 120 g većih šampinjona
- 250 g baby špinata
- 2-3 artičoke, marinirane
- 1 režanj češnjaka
- 50 g svježeg krem sira
- 1 mozzarella, naribana
- 3 žlice krušnih mrvica
- 10 g maslaca, nezaslađenog
- 1 dl maslinovog ulja
- prstohvat soli
- prstohvat papra
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 200°C.
- Šampinjone operite i posušite papirom za ruke te uklonite stabljike. Klobuk šampinjona ostavite sa strane, a stabljike nasjeckajte.
- U tavi rastopite maslac, dodajte češnjak, nasjeckane stabljike šampinjona i baby špinat. Kuhajte 6-7 minuta dok češnjak ne porumeni, zatim maknite s vatre i dodajte artičoke, sir, mozzarellu, krušne mrvice, sol i papar.
- Klobuke složite na lim koji ste obložili papirom za pečenje. Svaki klobuk premažite s malo maslinovog ulja te začinite solju i paprom.
- Klobuke napunite pripremljenom smjesom i stavite u prethodno zagrijanu pećnicu.
- Pecite oko 15 minuta, odnosno dok gljive ne porumene.
- Poslužite toplo.