Zapečene paprike punjene sirom (Keto dijeta)

Zapečene paprike punjene sirom (Keto dijeta)

Zapečene paprike punjene sirom (Keto dijeta)
  • Objavljeno: Srijeda, 16.03.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Mekane paprike punjene sirom izvrsne su kao međuobrok ili lagana večera, a pogodne su za sve koji su na Keto dijeti.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 3-4 veće paprike, prerezane na pola
  • 4 jaja
  • 50 g ricotta sira
  • 50 g mozzarelle
  • 50 g parmezana
  • 1 žličica češnjaka u prahu
  • ½ žličice peršina
  • 50 g baby špinata

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 190°C. Razrežite paprike na pola i odstranite sjeme.
  2. U blenderu izmiješajte sireve, jaja, češnjak i peršin. U pripremljene paprike izlijte smjesu, stavite 1-2 lista baby špinata, zatim ga lagano pogurajte vilicom da se utopi u smjesi.
  3. Na papir za pečenje stavite napunjene paprike i pokrijte ih folijom da nadjev ne izađe. Pecite 35-45 minuta. Kad vrh porumeni i jaje se ispeče, izvadite iz pećnice, ohladite 3-4 minute i poslužite.

Jedna porcija sadrži 245.5 kalorija, od čega su 16.28 g masti, 5.97 g ugljikohidrata i 17.84 g proteina.

Nizozemski znanstvenici su ustanovili da crvena paprika sadrži visoku razinu beta karotena i likopena te pomaže kod smanjenja abdominalne masti. Njihovo antioksidativno djelovanje sprječava nakupljanje masnih naslaga. Paprike također sadrže vitamin C koji je potreban za sagorijevanje masti.

Vezani sadržaj:

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti