Vegetarijanski burger od 3 sastojka
Povrće je odličan izvor proteina, a ovaj ukusni burger od samo tri sastojka razveselit će i one koji možda ne vole vidjeti tanjur pun povrća, ali žele isprobati nešto novo.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 10 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 4 velika Portobello šampinjona
- 1 luk
- žličica timijana
- povrće (po želji)
- prstohvat soli
- prstohvat papar
Priprema
- Gljivama uklonite stapke i pecite ih u komadu na malo maslinovog ulja.
- Kad dobiju tamnu boju, izvadite ih na papirnati ručnik da upije višak ulja.
- Na istoj tavi popržite luk s timijanom i dodajte prstohvat papra i soli.
- Gljive napunite prženim lukom i tako punjene posložite na tanjur.
- U pecivo za burger najprije stavite zelenu salatu (po želji), zatim Portobello gljivu i na to po želji možete dodati komade rajčice ili umak.
Savjet:
Ne morate birati klasične umake ili namaze, poput kečapa i majoneze. Poigrajte se okusima i napravite guacamole umak kojeg ćete staviti na pecivo, prije Portobello gljive da ne bi iscurio, a na gljivu dodajte svježe povrće po želji.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaPunjene gljive s gorgonzolom i orasima20 min12345
-
Vegetarijanska prehranaRižoto s gljivama1 h12345
-
Vegetarijanska prehranaLagana salata koja skida kilograme!10 min12345
-
Vegetarijanska prehranaVegetarijanske tortilje s humusom30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaPečena bundeva s gljivama i škampima1 h12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345