Vegetarijanski doručak s jajima

Vegetarijanski doručak s jajima

Vegetarijanski doručak s jajima
  • Objavljeno: Utorak, 05.09.2017.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Uz tikvice, papriku i jaja, napravite ukusan i zdrav doručak za cijelu obitelj.
Vrijeme pripreme: 30 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 170 kcal / 711,28 kJ

Sastojci

  • 300 g prepolovljenog mladog krumpira
  • ½ žlice repičinog ulja
  • 1 žličica maslaca
  • 1 tikvica, narezana na kockice
  • 1 žuta paprika, narezana na kockice
  • 1 crvena paprika, narezana na kockice
  • 2 sitno nasjeckana mlada luka
  • 1 nasjeckani češanj češnjaka
  • 1 prstohvat nasjeckanog timijana
  • 4 jaja
  • tost

Priprema

Kuhajte krumpir 8 minuta, a potom ga ocijedite i osušite.

U tavi rastopite maslac i zagrijte ulje, dodajte tikvicu, paprike, krumpir, malo soli i papra. Dinstajte sastojke 10 minuta uz povremeno miješanje. Dodajte mladi luk, češnjak i timijana i miješajte još 2 minute.

Rasporedite sastojke ravnomjerno po cijeloj tavi i na vrh razbijte 4 jaja. Poklopite tavu i pecite oko 4 minute. Otklopite i dodatno pospite jaja s malo svježeg timijana i papra.

Poslužite uz tost.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti