Zapečena bundeva sa slanutkom i avokadom

Zapečena bundeva sa slanutkom i avokadom

Zapečena bundeva sa slanutkom i avokadom
  • Objavljeno: Četvrtak, 07.11.2019.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Veganski miks bundeve, slanutka, avokada i salate obiluje zdravim ugljikohidratima, vitaminima i proteinima.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 45 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 0,5 konzerve slanutka
  • 500 g bundeve
  • 3 jušne žlice maslinovog ulja
  • Sol i papar
  • 1 čajna žlica chilli praha
  • 0,5 svežnja rotkvica
  • 150 g cherry rajčica
  • 50 g baby špinata
  • 0,5 avokada
  • 50 g sojinog jogurta
  • 1 jušna žlica agavinog sirupa
  • 1 čajna žlica senfa
  • 1 jušna žlica vinskog octa

Priprema

  1. Ugrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
  2. Pleh obložite papirom za pečenje.
  3. Operite i ocijedite slanutak.
  4. Bundevu očistite i narežite na komade debele oko 1 centimetar.
  5. Slanutak i bundevu začinite u zdjeli s 2 jušne žlice maslinovog ulja, 1 čajnom žlicom soli, 1 čajnom žlicom papra i chilli praha.
  6. Ravnomjerno rasporedite začinjenu bundevu i slanutak na pleh i pecite oko 30 minuta.
  7. U međuvremenu operite i narežite rotkvice. Isto učinite s rajčicama.
  8. Operite baby špinat.
  9. Avokado narežite na komadiće.
  10. Za dresing pomiješajte jogurt od soje, agavin sirup, senf, vinski ocat i jednu jušnu žlicu maslinovog ulja. Dodajte soli i papra prema potrebi.
  11. Izvadite bundevu i slanutak i pomiješajte sa salatom. Sve začinite pripremljenim dresingom.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti