Zapečena tjestenina s artičokama

Zapečena tjestenina s artičokama

Zapečena tjestenina s artičokama
  • Objavljeno: Petak, 20.12.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Sočna, mekana i mirisna.
Vrijeme pripreme: 45 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 350g tjestenine
  • 6 šalica nasjeckanog špinata
  • 1 očišćena i kuhana artičoka
  • 1 šalica pasirane rajčice
  • 1 šalica ovčjeg sira
  • 1 šalica ricotte
  • 1 šalica nasjeckane mozzarelle
  • 1 bjelanjak
  • 1 žličica origana
  • 1/2 žličice soli
  • 1/2 žličice papra
  • 2 žlice maslinovog ulja

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180°C.

Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju, ali 2 minute kraće nego prema uputama. Zagrijte ulje u tavi i dinstajte špinat dok ne omekša, 3 do 4 minute.

U velikoj zdjeli pomiješajte špinat, pasiranu rajčicu, artičoke i tjesteninu. U drugoj zdjeli pomiješajte bjelanjak, sir, origano, papar i sol.

Namastite lim za pečenje. Polovicu tjestenine stavite na dno, prekrijte ju sirom pa opet stavite tjesteninu. Zadnji sloj treba biti od sira. Pecite oko 30 minuta.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti