Zapečene mrkve premazane medom

Mrkve su odličan izvor beta karotena.
Vrijeme pripreme: 30 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 12 velikih mrkvi
- 3 žlice meda
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 žličica kumina
- 1 žličica soli
- papar
- 1 žlica bosiljka
Priprema
Zagrijte pećnicu na 220°C. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje.
U zdjeli pomiješajte med, maslinovo ulje, kumin, sol i papar. Stavite mrkve na lim za pečenje, prelijte ih umakom i pecite oko 40 minuta. Izvadite iz pećnice, pospite bosiljkom i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni karfiol45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaTjestenina s brokulom30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaPljeskavice od cvjetače i brokule30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaLagani složenac od tikvica35 min12345
-
Vegetarijanska prehranaOmlet s mladim špinatom15 min12345
Popularni recepti
-
DesertiTorta od mrkve i sira50 min12345
-
Niskomasna prehranaZobena kaša sa slaninom i sirom20 min12345
-
Niskokalorična jelaZapečeni poriluk s krumpirom45 min12345
-
JuheJuha od batata sa slaninom45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaKroketi od batata40 min12345
-
Jela za dijabetičareNamaz od cikle i feta sira1:20h12345