Zapečene rajčice s parmezanom
Ukusne rajčice kao prilog svakom jelu.
Vrijeme pripreme: 30 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Energetska vrijednost: 87 kcal / 364,01 kJ
Sastojci
- 4 rajčice
- 1/4 šalica parmezana
- 1 žličica origana
- 1/4 žličice soli
- 2 žličice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1/4 žličice papra
Nutritivne vrijednosti
Kalorije 87
Ugljikohidrati 5g
Vlakna 2g
Masti 6g
Zasićene masti 2g
Proteini 3g
Kolesterol 4mg
Proteini 3 g
Kalij 300mg
Natrij 373mg
Priprema
Zagrijte pećnicu na 220° C. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje i poslažite rajčice. U zdjelicu pomiješajte parmezan, origano, sol i papar. Rajčice ravnomjerno napunite smjesom te svaku polovicu prelijte s 1/2 žličice ekstra djevičanskog maslinovog ulja.
Stavite u pećnicu i pecite dok rajčice ne postanu mekane, oko 15 minuta. Izvadite i poslužite odmah.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaMeksička salata10 min12345
-
Vegetarijanska prehranaPatlidžani s mozzarellom i rajčicom30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečene rajčice s češnjakom i feta sirom25 min12345
-
Vegetarijanska prehranaBruschette s rajčicom i feta sirom20 min12345
-
Vegetarijanska prehranaRažnjići od povrća i sira20 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345