Zapečeni karfiol s parmezanom

Zapečeni karfiol s parmezanom

Zapečeni karfiol s parmezanom
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ukusno i jednostavno, odlično kao prilog.
Vrijeme pripreme: 35 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 149 kcal / 623,42 kJ

Sastojci

  • 1 velika glavica karfiola
  • 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 žličica mažurana
  • 1/2 žličice soli
  • 1/4 žličice papra
  • 2 žlice balsamico octa
  • 1/2 šalice parmezana

Nutritivne vrijednosti

  • Kalorije 149
  • Ukupno masti 10g
  • Kolesterol 7mg
  • Ugljikohidrati 10g
  • Proteini 7g
  • Vlakna 4g
  • Natrij 364mg
  • Kalij 480mg

Priprema

Prethodno zagrijte pećnicu na 230 °C. Karfiol očistite i nasjeckajte. Pomiješajte karfiol, maslinovo ulje, sol i papar u veliku zdjelu. Na lim za pečenje stavite smjesu s karfiolom i pecite 15 do 20 minuta. Izvadite iz pećnice, ravnomjerno prelijte octom i pospite parmezanom. Vratite u pećnicu i pecite dok se sir ne otopi, 5 do 10 minuta.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti