Zapečeni karfiol

Klasični recept koji možete pripremiti kao samostalno jelo ili prilog mesu!

Sastojci

  • 2 glavice karfiola
  • 500 ml kiselog vrhnja
  • 2 jaja
  • sol
  • papar
  • 1 žlica svježeg sjeckanog peršina
  • 20 dkg ribanog sira

Priprema zapečenog karfiola

  1. Karfiol očistite od listova i razrežite ga na krupnije dijelove te ga kuhajte u kipućoj posoljenoj vodi 10 do 15 minuta, dok ne omekša.
  2. Procijedite karfiol i ravnomjerno ga rasporedite po vatrostalnoj posudi, koju ste prethodno namastili maslacem.
  3. U zdjelici umutite jaja i kiselo vrhnje te sol i papar prema ukusu. Prelijte smjesu preko karfiola, pospite peršinom i ribanim sirom.
  4. Pecite na 180 stupnjeva oko 20 minuta.

POSJETI CENTARZDRAVLJA.HR
CentarZdravlja ne pruža medicinske savjete, dijagnoze ili tretmane, molimo pročitajte uvjete korištenja.
Partnerski portali