Sočan pomfrit s češnjakom

Pomfrit se ne mora pržiti u dubokom ulju kako bi bio ukusan. Uz ovu marinadu omiljeni će prilog biti iznimno sočan.

Sastojci

  • 1 kg krumpira 
  • 4 žlice maslinovog ulja
  • 8 nasjeckanih češanja češnjaka
  • 1/2 žličice soli
  • 1/4 žličice papra
  • 1/2 šalice pilećeg temeljca
  • 1/4 šalice soka od limuna
  • svježi ružmarin

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 200°C.
  2. Za to vrijeme ogulite krumpir i narežite na štapiće.
  3. Za pripremu marinade posudu stavite sve sastojke, osim krumpira i pilećeg temeljca i dobro promiješajte da se sastojci spoje.
  4. Krumpir stavite u vatrostalnu posudu, prelijte marinadom i pecite oko 10 minuta.
  5. Krumpir izvadite iz pećnice, dodajte pileći temeljac te vratite u pećnicu. Pecite još oko 20 minuta.

POSJETI CENTARZDRAVLJA.HR
CentarZdravlja ne pruža medicinske savjete, dijagnoze ili tretmane, molimo pročitajte uvjete korištenja.
Partnerski portali