Sočan pomfrit s češnjakom
- Objavljeno: Srijeda, 09.12.2020.
Pomfrit se ne mora pržiti u dubokom ulju kako bi bio ukusan. Uz ovu marinadu omiljeni će prilog biti iznimno sočan.
Sastojci
- 1 kg krumpira
- 4 žlice maslinovog ulja
- 8 nasjeckanih češanja češnjaka
- 1/2 žličice soli
- 1/4 žličice papra
- 1/2 šalice pilećeg temeljca
- 1/4 šalice soka od limuna
- svježi ružmarin
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 200°C.
- Za to vrijeme ogulite krumpir i narežite na štapiće.
- Za pripremu marinade posudu stavite sve sastojke, osim krumpira i pilećeg temeljca i dobro promiješajte da se sastojci spoje.
- Krumpir stavite u vatrostalnu posudu, prelijte marinadom i pecite oko 10 minuta.
- Krumpir izvadite iz pećnice, dodajte pileći temeljac te vratite u pećnicu. Pecite još oko 20 minuta.