Zapečeni punjeni krumpir

Zapečeni punjeni krumpir

Zapečeni punjeni krumpir
  • Objavljeno: Petak, 01.11.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ukusni, sočni i hranjivi krumpiri.
Vrijeme pripreme: 1:30h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 4 krumpira srednje veličine
  • sol
  • papar
  • 2 šalice nasjeckane brokule
  • 2 šalice nasjeckanog karfiola
  • 1/2 šalice obranog mlijeka
  • 1 žlica mljevenog češnjaka
  • 1 šalica parmezana

Priprema

Krumpire probodite s vilicom nekoliko puta. Pecite ih pećnici na 220°C sat vremena.

Dok se krumpiri peku, nasjeckajte povrće. Kuhajte ih u posoljenoj kipućoj vodi oko 3 minute. Uklonite s vatre, izvadite brokulu i vratite karfiol da se kuha još 5 minuta. Ocijedite i ostavite da stoji sa strane.

Izvadite krumpire i prerežite ih popola. Pomoću žlice ih izdubite i taj dio pomiješajte s povrćem. Krumpire poslažite na lim za pečenje.

Smjesu od krumpira i povrća stavite u blender, dodajte mlijeko i miksajte dok ne postane kompaktna, posolite i popaprite po želji i dodajte češnjak. Krumpire ravnomjerno napunite smjesom, pospite parmezanom i pecite u pećnici dok se sir ne rastopi, 5 do 10 minuta.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti