Zapečeni slanutak sa špinatom

Zapečeni slanutak sa špinatom

Zapečeni slanutak sa špinatom
  • Objavljeno: Utorak, 15.12.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ukusan i zdrav ručak za cijelu obitelj.
Vrijeme pripreme: 1:20h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 500g nasjeckanog špinata
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 nasjeckana glavica luka
  • 2 nasjeckana češnja češnjaka
  • 1 žlica svježeg timijana
  • 1 žlica ružmarina
  • 1/4 žlice crvene paprike
  • 2 šalice kuhane slanutka iz konzerve
  • 1 šalica naribanog cheddara
  • 4 istučena jaja
  • sol
  • papar

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite lim za pečenje. Prekrijte dno s krušnim mrvicama.

Stavite posoljenu vodu na vatru i pustite da proključa. Stavite špinat u vrelu vodu i odmah ga stavite u hladnu vodu. Ocijedite ga i stavite sa strane.

Zagrijte ulje na vatri. Dodajte luk, češnjak, timijan, ružmarin, crvenu papriku i prstohvat soli. Pržite 7 do 8 minuta. Uklonite s vatre i dodajte u špinat. Dobro promiješajte, dodajte sllanutak, jaja i sir. Posolite i popaprite po želji.

Stavite na lim za pečenje i pecite 60 do 70 minuta. Prije posluživanja pustite da se hladi 5 do 10 minuta.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti