Zobene pahuljice s tikvicama

Zobene pahuljice s tikvicama

Zobene pahuljice s tikvicama
  • Objavljeno: Utorak, 18.03.2025.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Zobene pahuljice s tikvicama mogu biti kvalitetan, nutritivan i zasitan obrok.
Izvor slike: Canva
Vrijeme pripreme: 20 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Slane zobene pahuljice sve su popularniji izbor za one koji traže nutritivno bogat i zasitan obrok bez dodatnog šećera. Umjesto klasičnih slatkih verzija, ovaj zdravi recept kombinira zobene pahuljice bogate vlaknima (beta-glukan) i mineralima poput magnezija s raznim vrstama povrća, začinima i proteinima. Brza priprema i mogućnost prilagodbe sastojaka čine ih idealnim rješenjem za uravnotežen doručak, ručak ili večeru.

Sastojci

  • 50 grama zobenih pahuljica
  • 2 dcl vode
  • 150 grama kuhanog graška
  • jedna manja tikvica
  • manja glavica luka
  • sol i papar
  • žličica kurkume
  • maslinovo ulje

Nutritivne vrijednosti

  • Kalorije: 427 kcal
  • Bjelančevine: 19,7 g
  • Ugljikohidrati: 69,3 g
  • Masti: 9,7 g

Priprema

  1. Tikvice narežite na kockice i kratko dinstajte na tavi u koju ste prethodno stavili maslinovo ulje
  2. U drugoj tavi dinstajte narezani luk i dodajte grašak te dinstane tikvice iz prve tave
  3. Zobene pahuljice skuhajte u vodi i dodajte u tavu s pripremljenim povrćem
  4. Začinite sa soli, paprom i kurkumom

Vezani sadržaj:

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti