Piskavica - ljekovito bilje

Opis

Sjeme piskavice sadrži sluzi, saponine, flavonoide, minerale i nešto gorkih tvari.

Sadržaj

100g, rinfuza.

Primjena

Kao oblog pomaže kod upala na koži (čireva, apscesa).

Pomaže kod tegoba dišnih puteva, a pripisuju joj i sposobnost snižavanja kolesterola i šećera u krvi.

Piskavica se preporučuje:kod upala na koži, kod tegoba dišnih puteva, za snižavanje kolesterola, za smanjenje šećera, te za povećanje količine mlijeka kod dojilja.

Doziranje

2-50g dnevno kao čaj (2 žličice sjemenki staviti u 2 dl hladne vode, zakipiti, pustiti da odstoji poklopljeno 20 minuta uz povremeno miješanje, zatim procijediti). Piti polagano, u malim gutljajima.

Žlica svježe samljevenih sjemenki piskavice 3x dnevno prije jela, popiti s vodom za jačanje organizma u cijelosti, osobito oslabljenog organizma.

Sjeme se može kuhati u kašu ili samljeti u prah (samljeveno u prah je djelotvornije).

U svrhu laksativa, 0.5-1 mala žličica svježe samljevenih sjemenki, razmutiti u 2.5 dcl vode i popiti 1-3 puta dnevno.

Što su biljni proizvodi?

Biljni lijek jest lijek koji kao djelatne tvari sadrži isključivo jednu ili više tvari biljnog podrijetla ili jedan ili više biljnih pripravaka, ili jednu ili više biljnih tvari u kombinaciji s jednim ili više biljnih pripravaka.

Sponzorski članci