Fersan Forte tablete

Opis
Fersan Forte tablete

Što sadržava Fersan Forte?

Sastojci u preporučenoj dnevnoj dozi (1 tableta):

  • željezo (elementarno željezo) 30 mg (214 % RDA*)
  • vitamin C (L-askorbinska kiselina) 180 mg (225 % RDA*)
  • folna kiselina 600 μg (300 % RDA*)

* preporučeni dnevni unos

Sastojci: vitamin C (L-askorbinska kiselina); tvari za povećanje volumena celuloza, laktoza i kukuruzni škrob; elementarno (karbonilno) željezo; stablizator polivinilpirolidon; tvar protiv zgrudnjavanja mono- i digliceridi masnih kiselina; zgušnjivač umrežena natrijeva karboksi metil celuloza; aroma passionfruit; folna kiselina.

Način čuvanja

Čuvati pri temperaturi do 25°C, zaštićeno od svjetla.

Čuvati od dohvata male djece!

Fersan Forte tablete ne primjenjujte nakon isteka roka trajanja!

Primjena

Fersan Forte tablete sadrže željezo, vitamin C i folnu kiselinu.

Željezo doprinosi normalnom stvaranju crvenih krvnih stanica i hemoglobina.

Folna kiselina doprinosi normalnom stvaranju krvi.

Vitamin C povećava apsorpciju željeza.

Željezo, vitamin C i folna kiselina doprinose smanjenju umora i iscrpljenosti.

Folna kiselina ima ulogu u procesu dijeljenja stanica te doprinosi rastu majčinog tkiva tijekom trudnoće.

Željezo pridonosi normalnom kognitivnom razvoju djece.

Doziranje

Uzmite jednu Fersan Forte tabletu na dan, uz obrok.

Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti.

Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.

Obratite pozornost na važnost uravnoteženog i raznovrsnog načina prehrane i zdravog načina života.

Prije uzimanja dodatka prehrani preporučuje se savjetovati se sa stručnom osobom.

Preuzmite uputu u lijeku u PDF formatu.

Što su dodaci prehrani?

Dodaci prehrani su proizvodi koji se sastoje od jedne ili više esencijalnih hranjivih tvari kao što su vitamini, mineralne tvari, ljekovite trave, biljne tvari, aminokiseline, te koncentrati, metaboliti, sastojci i ekstrakti tih tvari.

Na tržištu su prisutni u mnogim oblicima kao što su tablete, kapsule, prahovi, gelovi i tekućine.

Sponzorski članci