Autentični talijanski tiramisu
Od sada nadalje ćete ga uvijek ovako pripremati.
Izvor slike: Canva
Vrijeme pripreme: 30 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 6 žumanjaka
- 4 bjelanjka
- 1/2 šalice šećera
- 2 šalice mascarponea
- 36-48 piškota
- 1.5 šalica hladne kave
- 2 žlice desertnog vina (Marsala)
- 1/4 šalice kakaa u prahu
- 50g naribane tamne čokolade
Priprema
1. U veliku zdjelu umutite žumanjke i 1/4 šalice šećera. Mutite dok se smjesa ne udvostruči, 3 do 4 minute. Dok mutite postupno dodajte mascarpone.
2. U drugu zdjelu istucite bjelanjke i preostali šećer. Dodajte bjelanjke u žutanjke i na kraju dodajte vino.
3. Pripremite lim za pečenje. Umočite piškote u kavu i poslažite jedan red na dno lima. Dodajte smjesu i prekrijte drugim slojem piškota i kreme. Pustite da stoji u hladnjaku najmanje 8 sati prije posluživanja. Neposredno prije posluživanja pospite kakaom i čokoladom.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
DesertiTiramisu od banane15 min12345
-
DesertiTiramisu s bananama10 min12345
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
DesertiKolač s malinama i zobenim pahuljicama1 h12345
-
DesertiKlasične oblatne prema bakinom receptu30 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti