Bakalar na bijelo
Bakalar na bijelo je nezaobilazan tradicionalan recept za blagdane.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 2 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 400 g bakalara
- 4 krumpira
- 4 češnja češnjaka
- 100 ml bijelog vina
- 2 žlice peršina
- 1 žlica maslinovog ulja
- sol
- papar
Priprema
- Bakalar namočite u vodi i ostavite preko noći.
- Sutradan ga stavite kuhati u hladnu vodu.
- Krumpir skuhajte, ogulite i narežite na kockice. Kada bakalar omekša, očistite meso od kože i kostiju.
- Na vrućem ulju popržite češnjak i dodajte bakalar.
- Polijte vodom u kojoj se kuhao bakalar, tek toliko da prekrije sastojke.
- Dodajte bijelo vino i kuhajte 2 do 3 minute na laganoj vatri.
- Sastojke prebacite u blender i začinite solju i paprom.
- Dodajte krumpir i peršin i sve izmiksajte u glatku smjesu. Poslužite uz pecivo ili kruh.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od ribeKremasta riža sa dimljenim bakalarom i šafranom40 min12345
-
Jela od ribeBakalar na malo drugačiji način40 min12345
-
Jela od ribePečeni brancin s povrćem40 min12345
-
Jela od ribeBrzi ručak s tunom, tjesteninom i jajima10 min12345
-
Jela od ribeLosos sa đumbirom, narančom i peršinom50 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti