Božićna torta s vinom bez dodatnog šećera

Božićna torta s vinom bez dodatnog šećera

Božićna torta s vinom bez dodatnog šećera
  • Objavljeno: Srijeda, 19.12.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ova blagdanska torta vrlo je jednostavna i sočna, ne sadrži dodatni šećer, a za pripremu možete koristiti desertno vino i marmeladu po vlastitom izboru.
Izvor slike: Depositphotos
Vrijeme pripreme: 1:10h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

Biskvit

  • 350 g maslaca
  • 350 g Stevije ili drugog prirodnog zaslađivača
  • 6 jaja
  • 350 g brašna
  • 1 dl desertnog vina
  • 100 g voćne marmelade po izboru (marelica, malina, kupina ili druga)

Glazura

  • 300 g maslaca
  • 600 g prirodnog zaslađivača 
  • 1 dl desertnog vina
  • šećer u prahu ili kakao u prahu (za dekoraciju, po želji)

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 160°C i lagano namastite 2 kalupa promjera cca. 21 cm.
  2. U posudi izmiješajte maslac i Steviju dok ne dobijete glatku smjesu i postupno dodajte 1 po 1 jaje. Zatim dodajte brašno i desertno vino pa ponovno izmiješajte.
  3. Stavite da se peče 45-50 minuta i provjerite s čačkalicom je li gotovo. Izvadite i ostavite da se hladi u kalupu, a za to vrijeme napravite glazuru.
  4. Izmiješajte maslac i šećer dok ne dobijete pjenastu smjesu, zatim dodajte vino i lagano ga umiješajte.
  5. Ohlađeni biskvit prerežite na pola. Na prvu polovicu namažite marmeladu i preklopite drugim biskvitom.
  6. Prelijte tortu glazurom od maslaca i vina, ukrasite šećerom u prahu kao na slici ili po želji i poslužite.

Slični recepti:

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti