Božićni čokoladni cheesecake
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 80 ml ruma
- 265 g grožđica
- 170 g čokoladnih keksa
- 55 g bademovog brašna
- 80 g otopljenog maslaca
- 3 žličice želatine u prahu
- 500 g krem sira
- 60 g šećera u prahu
- 200 g rastopljene tamne čokolade
- 600 ml slatkog vrhnja
- 100 g nasjeckane tamne čokolade
- 80 ml slatkog vrhnja
Priprema
Pomiješajte rum i grožđice. Ostavite da odstoji 30 minuta.
Lim za pečenje promjera 20 cm obložite papirom za pečenje.
Pomiješajte mljevene kekse, bademovo brašno i rastopljeni maslac. Stavite u lim za pečenje i držite u hladnjaku oko 30 minuta.
Pomiješajte 2 žlice hladne vode sa želatinom. Pustite da odstoji 5 minuta.
Ocijedite grožđice i sačuvajte rum. Mikserom dobro izmiješajte krem sir, šećer u prahu i rum. Zagrijte smjesu želatine u mikrovalnoj pećnici oko 30 sekundi ili dok se želatina ne otopi. Ostavite 2 minute da se ohladi. Dodajte u krem sir i promiješajte. Umiješajte rastopljenu čokoladu. Lagano umiješajte četvrtinu tučenog slatkog vrhnja i grožđice.
Prelijte čokoladnu smjesu preko keksa i izravnajte površinu. Stavite u hladnjak na najmanje 4 sata.
Zagrijte slatko vrhnje u maloj tavi na laganoj vatri. Kada prokuha, umiješajte čokoladu.
Prekrijte tortu preostalim šlagom. Prelijte čokoladom i poslužite.
Vezani recepti
-
-
Blagdanska jelaBožićna priča1 h12345
-
Blagdanska jelaBožićna rolada s trešnjama1 h12345
-
Blagdanska jelaVoćni božićni kolač1:45h12345
-
Blagdanska jelaSlatki božićni kolačići1:20h12345
-
Blagdanska jelaSlatki božićni kolačići s glazurom40 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti