Čokoladni kolač bez brašna
Ako imate intoleranciju na gluten ili jednostavno želite pojesti kolač bez brašna, napravite ovaj jednostavan kolač s čokoladom. Zvuči neobično, ali je fino!
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 1 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 250 g maslaca
- 250 g tamne čokolade bez glutena
- 200 g šećera
- 6 jaja
- 85 g kakao praha
Priprema:
- Prethodno zagrijte pećnicu na 190°C.
- Na dno lima za pečenje stavite papir za pečenje i lagano namastite strane.
- Na laganoj vatri otopite maslac i čokoladu stalno miješajući.
- U otopljenu čokoladu dodajte šećer. Dodajte jaja jedno po jedno i miksajte nakon dodavanja svakog jajeta. Dodajte kakao prah i sve dobro izmiksajte. Prelijte smjesu u lim za pečenje.
- Pecite 35 do 40 minuta. Kada se ohladi u potpunosti na vrh pospite šećer u prahu
Osim što ima odličan okus, postoje i neke zdravstvene prednosti čokolade. Čokolada povećava razinu serotonina i dopamina, što pomaže u jačanju raspoloženja. Tamna čokolada je izvor antioksidansa. Pomaže u snižavanju krvnog tlaka i smanjenju rizika od srčanih bolesti.
Vezani sadržaj:
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela bez glutenaPuding od kakaa i chia sjemenki15 min12345
-
Jela bez glutena
-
Jela bez glutenaBezglutenski kruh2:15h12345
-
Jela bez glutenaMiješana bezglutenska pizza40 min12345
-
Jela bez glutenaBezglutenski kruh s rajčicama1:20h12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti