Domaća nutella
Omiljeni čokoladni namaz od sada iz vaše kuhinje!
Vrijeme pripreme: 45 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1 šalica lješnjaka
- 340 g mliječne čokolade
- 2 žlice blagog biljnog ulja, kao što je canola
- 3 žlice šećera u prahu
- 1 žlica kakaa u prahu
- 1/2 žličice ekstrakta vanilije
- 3/4 žličice soli
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180°C.
Lješnjake rasporedite u jednom sloju na papir za pečenje i pecite oko 12 minuta, dok samo malo ne porumene. Zamotajte ih u krpu i snažno protrljajte kako bi uklonili ljuskice. Ostavite ih da se ohlade u potpunosti.
Rastopite čokoladu na pari i pustite se u potpunosti ohladi.
U blenderu sameljite lješnjake. Dodajte ulje, šećer, kakao u prahu, vaniliju i sol. Nastavite sve dok smjesa ne postane glatka. Dodajte rastopljenu čokoladu i sve dobro izmiješajte u blenderu.
Domaću nutellu stavite u staklenku i ostavite da se ohladi do kraja. Može se jesti do dva tjedna.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
DesertiKolač od banane, oraha i čokolade1:20h12345
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
DesertiŠvedski čokoladni kolač45 min12345
-
DesertiČokoladne chia kocke35 min12345
-
DesertiLava cake za obožavatelje slatkog25 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345